Miltai | Gaminiai iš miltų
.


Yra posakis: „Duona – visko galva“. Be daugybės kitų naudingų savybių, ji gali apsaugoti ir nuo infarkto ar insulto. Tačiau su šia užduotimi susidoroti gali tik viena rūšis duonos.


Kai kurie žmonės beveik visą maistą valgo su duona ir nemato dėl to jokių problemų.


Mityba – svarbus bendros sveikatos ir savijautos komponentas. Tai, ką valgome, turi didžiulę įtaką ne tik mūsų kūno sudėjimui, bet ir širdies ligų, diabeto, demencijos, net vėžio rizikai.


Mokslininkai iš specialiai sukurtų miltų pagamino duoną, kuri ne tik suteikė didesnį sotumo jausmą bet ir sumažino gliukozės kiekį kraujyje.


Daugelis iš mūsų streso metu paguodos ieško paguodos maiste. Kodėl taip yra, kelia klausimą livescience.com.


Jungtinės Karalystės (JK) mokslininkai eksperimentuoja genetiškai redaguodami duoną, kuri bus pirmoji tokia Europoje.


Stengdamiesi sumažinti didžiulę naštą gyvajai Žemės biosferai, kiekvienas mažas dalykas yra svarbus. Net makaronų forma gali pakeisti mūsų išteklių vartojimą.


Blynai, varškėčiai, įvairios dešrelės, jogurtai, sūreliai, keptos bulvytės su pomidorų padažu, pica, sultys – tai mėgstamiausias daugelio vaikų maistas ir valgiaraščio pagrindas. Ką apie tokį meniu mano medikai ir vaikų mitybos specialistai?


Maisto švaistymas yra baisus dalykas, tačiau greitas gyvenimo ritmas lemia, kad pamirštame kas yra padėta virtuvės spintelėje.


Užgavėnės ar sekmadienio pusryčiai daugelyje šeimų neįsivaizduojami be blynų. Miltiniai patiekalai – neatsiejama žmonių raciono dalis, kuri pirmiausia išeliminuojama pradėjus sveikai maitintis. Tiesa, miltinių patiekalų nereikėtų taip nuvertinti, nes juose taip pat gausu žmogui reikalingų maistinių medžiagų, sako prekybos centro „Rimi“ sveikesnės mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė – svarbu suvartojamas kiekis, pasirinkti miltai ir valgymo laikas.


Pirmą kartą Lietuvoje, po ne vienerių metų bandymų, užaugintas sėkmingas kietagrūdžių kviečių derlius, iš kurio „Malsena Plius“ pagamino makaronus. Iki šiol kietagrūdžiai kviečiai buvo siejami su šiltesnio klimato šalimis – tai tradicinė itališka grūdinė kultūra, kurią pagaliau pavyko užauginti ir lietuviams. Įmonei tai reiškia didesnę nepriklausomybę nuo užsienio šalių partnerių pandemijos akivaizdoje, tvaresnę ir aplinkai draugiškesnę tiekimo grandinę, o ūkininkams – naujas galimybes brangiau parduoti populiarėjančią kietųjų kviečių produkciją.